"L'ARAGONÉS, LUENGA BIBA" EN CALDES DE MONTBUI

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista (Corredossos de baix 1, Caldes De Montbui, Catalunya) amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).

Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris (encara que aquests estrangers visquin a només 1 km a l’altra banda d’una línia imaginària).

CICLE VEÏNS. Iniciem el cicle amb "L'Aragonés, luenga biba" el dissabte 15 de juny a partir de les 19.00h. En la primera edició del Cicle Veïns no volem perdre l'oportunitat de conèixer la cultura aragonesa. L'Aragó és un territori bast on conviuen tres llengües romàniques: el castellà, el català i l'aragonès. Al Cicle Veïns farem especial atenció en la llengua aragonesa, llengua minoritzada i menystinguda que parlen més de 10.000 persones d'algunes valls del nord de l'Aragó.

Programació del cicle:
-19.00h Visionat de la pel·lícula documental titulada; “Por qué dixamos o nuestro lugar?” Guió i direcció: Carlos Baselga Dur: 25 min.
-19.35h Presentació de l'exposició “L'aragonés, luenga biba” a càrrec de “a colla de charradors O CORRINCHE”.
-20.30h Concert amb CHUNDARATA (música tradicional aragonesa)


 Fuente:  www.facebook.com/events de El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista

2 comentarios:

 1. Tot bé, menys Montbuy que s'escriu Montbui. Bé, una errada la pot tenir qualsevol. Segur que en aquestes lletres meves hi ha un grapat. ANTABAN ARAGÓN!!! (Crec que s'escriu així)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Oops!!!

   Ok, ya ye cambeau. De totas trazas cal que charreis con Facebook y Bing, son os que han meso "Montbuy".

   Antonio Brosed,
   Redazión d'o blog

   Eliminar