"L'ARAGONÉS, LUENGA BIBA" EN CALDES DE MONTBUI

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista (Corredossos de baix 1, Caldes De Montbui, Catalunya) amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).

Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris (encara que aquests estrangers visquin a només 1 km a l’altra banda d’una línia imaginària).

CICLE VEÏNS. Iniciem el cicle amb "L'Aragonés, luenga biba" el dissabte 15 de juny a partir de les 19.00h. En la primera edició del Cicle Veïns no volem perdre l'oportunitat de conèixer la cultura aragonesa. L'Aragó és un territori bast on conviuen tres llengües romàniques: el castellà, el català i l'aragonès. Al Cicle Veïns farem especial atenció en la llengua aragonesa, llengua minoritzada i menystinguda que parlen més de 10.000 persones d'algunes valls del nord de l'Aragó.

Programació del cicle:
-19.00h Visionat de la pel·lícula documental titulada; “Por qué dixamos o nuestro lugar?” Guió i direcció: Carlos Baselga Dur: 25 min.
-19.35h Presentació de l'exposició “L'aragonés, luenga biba” a càrrec de “a colla de charradors O CORRINCHE”.
-20.30h Concert amb CHUNDARATA (música tradicional aragonesa)


 Fuente:  www.facebook.com/events de El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista

No hay comentarios:

Publicar un comentario