LLENGÜES MINORITÀRIES A L'EUROPA DEL S.XX

18:30 h. TAULA RODONA "LLENGÜES MINORITÀRIES A L'EUROPA DEL SEGLE XXI"
L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer aquestes llengües menys parlades. Es farà una exposició de la visió actual de la situació de cada llengua per tractar de trobar paral·lelismes per posar temes en comú i aportar solucions a les dificultats que ha d’afrontar una llengua en retrocés. Lloc: seu d’Alumni UB (Diputació, 250. Casa Garriga i Nogués).

La xerrada serà a càrrec de:
-Ánchel Conte. Doctor en història, catedràtic d'ensenyament secundari i escriptor en llengua aragonesa.
-Iain Ó hAnnaidh. Llicenciat en llengües celtes i en urbanisme per la Universitat de Gal.les. Professor d'anglès i gal.lès, i traductor.
-Meic Alger. Llicenciat en Filogia Anglesa. Professor d'anglès i gal.lès.
-Xandru Fernández-Cernuda. Traductor, llingüista i col.laborador de l'Academia de la Llingua Asturiana i del Seminariu de Filoloxía Asturiana de la Universidá d'Uviéu.
-Ferriòl Macip. Periodista, traductor, músic i grafista. Professor de llengua i cultura occitana, nivell C d'aranès i professor d'esperanto. És redactor, editor i presentador de l'edició aranesa de l'Infòc, l'informatiu en occità de Barcelona TV.
-Carles Biosca Trias. Doctor en traducció i estudis interculturals per l'Universitat Autònoma de Barcelona. Estudi de la traducció en llengua sarda i de la incidència en el procés d'estandarització.
-Gwenole Abloen. Traductor de bretó.

22:00 h. SOPAR GERMANOR. Menú 25€ (Sopar + concert). Lloc: Centro Aragonés de Barcelona, Joaquín Costa, 68

00:00 h. ACTUACIÓ DE MIRABÈL, Música Occitana. 5€. Lloc: Centro Aragonés de Barcelona, Joaquín Costa, 68
Mirabèl, grup vallesà que pretén mostrar al públic part de la diversitat musical d'Occitània a través de les cançons i les danses, ens farà el seu itinerari Musical per Occitània fent un recorregut guiat pels diferents indrets del mapa occità, visitant i explicant cada una de les peces del concert (la lletra, l'origen...)

Mirabèl són:
-Rafèu Sichel. Veu i acordió diatònic.
-Ermengol Marcos. Violí i veu.
-Joan Codina. Pifre, pandereta i veu.

ORGANITZA: Colla Charradors "O Corrinche" - Rolde Aragonés de Barcelona
COL.LABORA: AlumniUB - Centro Aragonés de Barcelona - Arredol

Fuente: Facebook de Arturo M. A. y www.alumni.ub.edu

No hay comentarios:

Publicar un comentario